Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ- ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΓΚΟΥΛΑΝΓΚ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ


  
                                                                                 

                                                                                 Είμαστε Ανεξάρτητοι,
                                                                       Είμαστε πολλοί,
                                                                         Είμαστε Έλληνες


 ΣΜΟΛΟΚΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                                                                                                                                           
π.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ                                                         
Τηλ. 6974422442
Ιφ. Γεωργιάδου 60, 661 00

                                             ΕΙΣΗΓΗΣΗ 
ΤΟΥ Π. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΡΑΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΜΟΛΟΚΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ  ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ KOMOTHNH Μαρ.2013
Δράμα 30 Μαρ .2013
 ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ- ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΓΚΟΥΛΑΝΓΚ  ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Ανεξάρτητες, Ανεξάρτητοι Έλληνες, αγαπητέ Πρόεδρε, εκλεκτό Προεδρείο του προσυνεδρείου της Κομοτηνής, φίλες και φίλοι μας. Πλησιάζει η ημέρα του συνεδρίου και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα εκλέξουμε τα στελέχη εκείνα, που με οδηγό την ιδρυτική μας διακήρυξη, θα κάνουν πραγματικότητα το όραμα για μια Ελλάδα ελεύθερη. Μια Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες, με ηγέτη τον Πάνο Καμμένο, ώστε να είμαστε έτοιμοι να απαιτήσουμε από την υπόδουλη και κατοχική συγκυβέρνηση να πάμε άμεσα σε εκλογές και  να σταματήσουμε επιτέλους την καταστροφή και τη λεηλασία των αγαθών του μόχθου και κόπου του λαού μας. Είμαστε σήμερα εδώ όχι τυχαία, αλλά μετά από επιλογή μας, ώστε να τονίσουμε με στεντόρεια φωνή τη σημασία που δίνουμε ως κίνημα στην ευαίσθητη τούτη περιοχή της Θράκης. Να πούμε σ’ αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Πατρίδας μας ‘μολών λαβέ’. Να επισημάνουμε στους φραγκολεβαντίνους και κατοχικούς υπηρέτες του  μνημονίου ότι δεν θα καταφέρουν  με πρόσχημα την ίδρυση και λειτουργία των ΕΟΖ μέσα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  την οικονομική κατάληψη και κυριαρχία ζωτικών περιοχών της πατρίδος μας. Να τονίσουμε την ύψιστη σημασία και προτεραιότητα που δίνουμε στην αποτροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής που έρχεται από τα βάθη των αιώνων να λάβει σάρκα και οστά για χάρη του καπιταλιστικού κεφαλαίου. Δεν θα επιτρέψουμε την ίδρυση και λειτουργία των σύγχρονων γκουλάγκ στην αγαπημένη μας Θράκη αλλά και στην Ελλάδα γενικά. Όταν λοιπόν  ο Thomas Jefferson, 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και κύριος συγγραφέας της ιστορικής «Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας» (Declaration of Independence), μιλώντας το έτος 1789 για τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ, είχε πει:
«Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από τούς τακτικούς στρατούς. Αν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός τους, πρώτα με τον πληθωρισμό και μετά με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν γύρω από τις τράπεζες, θα στερήσουν από τον λαό όλη την περιουσία του, και τα παιδιά του θα ξυπνήσουν μια μέρα άστεγα στην ήπειρο την οποίαν οι πατέρες τους κατέκτησαν γι ’αυτά…»
Με τον όρο Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) ορίζονται οι οριοθετημένες, από τη νομοθετική εξουσία κάθε χώρας, περιοχές, στις οποίες, δημιουργούνται εξαιρετικές συνθήκες για επενδύσεις, δηλαδή ο παράδεισος της ελεύθερης αγοράς. Το ιδανικό περιβάλλον επένδυσης και μεγιστοποίησης του κέρδους για τα εγχώρια και πολυεθνικά κεφάλαια.
Ένας παρόμοιος ορισμός, θέλει την Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη να θεωρείται το περιορισμένο τμήμα του εθνικού εδάφους του κράτους, στο οποίο συγκεκριμένες προνομιακές οικονομικές συνθήκες (τελωνεία, μίσθωση, φορολογία, θεωρήσεις βίζας κ.ο.κ.), εφαρμόζονται όσον αφορά ξένους και εγχώριους επιχειρηματίες, ορίζοντας συνεπώς τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της επένδυσης ξένων κεφαλαίων.
 Στην Ελλάδα οι ελεύθερες Ζώνες θεσμοθετήθηκαν, για πρώτη φορά, το 1931. Σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν Ελεύθερες Ζώνες Λιμένων (Porto Franco, σύμφωνα με την ορολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων), στα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.
Στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τίτλο : “Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος – νέος εταιρικός τύπος – σήματα προϊόντων και υπηρεσιών – μεσίτες ακινήτων, ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού και άλλες διατάξεις”, συμπεριλαμβάνονται ρυθμίσεις αναφορικά με τις Ελεύθερες Ζώνες.
Ο  πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Θ. Μωραΐτης στην κυβέρνηση του κατοχικού Τραπεζίτη κ. Λ. Παπαδήμου, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Καβάλας, κ. Δημ. Παπουτσή, απάντησε ότι η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι το θέμα των Ε.Ο.Ζ. βρίσκεται σε ένα πρώιμο στάδιο διαβούλευσης με τους κοινοτικούς μηχανισμούς. Εξ’ ου και η "διαπραγμάτευση" με τον Κινέζο ομόλογό της για τις Ευρωπαϊκές ΕΟΖ συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής στο Θριάσιο Πεδίο.
 Φυσικά, πέραν από την εξεταζόμενη περιοχή, το ίδιο μοντέλο προτείνεται να ισχύσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, με αντίστοιχες προοπτικές και φιλοδοξίες!
Υπάρχει λοιπόν έντονη κινητικότητα για την δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, υπάρχουν και αντίστοιχες αποφάσεις από την πολιτική ηγεσία της χώρας οι οποίες αποτελούν τον “προπομπό” αυτής της δημιουργίας της ΕΟΖ. Αντίστοιχο μοντέλο φαίνεται να επεξεργάζονται οι αυτόκλητοι «σωτήρες» της χώρας και για τη Θράκη, όπου οι παραγωγικοί φορείς, δηλαδή οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων καθώς και οι επιχειρηματίες εργοστασίων της περιοχής  τάσσονται υπέρ της δημιουργίας μιας αντίστοιχης ζώνης. Βέβαια, κατά δήλωση της προέδρου του Χρηματοοικονομικού φόρουμ Θράκης, οι φορείς είναι υπέρ «χωρίς αυτό να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων». Το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό σε μια περιφέρεια που η ανεργία χτυπάει διψήφια και τριψήφια  ποσοστά και τα μεροκάματα είναι ήδη στα ίδια επίπεδα με τη Βουλγαρία, πραγματικά αποτελεί ζητούμενο. Ας σημειωθεί πως τόση είναι η σπουδή των τοπικών φορέων να απολαύσουν τα οφέλη των ΕΟΖ, που στην περιφέρεια μας έχει ήδη συνταχθεί και σχετική νομοτεχνική μελέτη από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Φόρουμ, που όλως τυχαίως είναι Γερμανός (άρα δεν είναι τυχαία η διαφήμιση, το κάθε τι θέλει τον Γερμανό του, κάτι γνώριζαν αυτοί πριν από μας που έκαναν το σποτ).
Βέβαια, η παράμετρος «Τουρκία» και «τουρκικές επενδύσεις», ίσως θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ιδιαίτερης έρευνας από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αφού –σύμφωνα με την ιστορία αλλά και τις εξελίξεις- υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο μεταβολής της  Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε μία τουρκική οικονομική ζώνη και –άρα- πολύ κοντά στα πλαίσια μίας άτυπης ανεξαρτησίας από την υπόλοιπη Ελλάδα ή συγκυριαρχίας Ελλάδας και Τουρκίας στην συγκεκριμένη Ελληνική ακριτική περιοχή.
 Σας παραθέτω απόσπασμα της επιστολής που έστειλε η Ομοσπονδία Ε.Β.Ε. Ξάνθης, λέει λοιπόν η ομοσπονδία  λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 37-5 του Ν.3907/26.01.2011 , το άρθρο 84 του Ν.4052/01.03.2012 και την αναφορά της «Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ» στο πλαίσιο «του διαλόγου για το μεταναστευτικό και το άσυλο» στην Ελλάδα την απόφαση «πιλοτικής» εγκαθίδρυσης Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Περιφέρειά μας παρά τις επιφυλάξεις και διαφωνίες που έχουν εκφραστεί, το άρθρο 29-6 του Ν.4072/11.04.2012 που επιτρέπει την είσοδο σε άλλο τελωνειακό καθεστώς, κλπ.
 Ζητούμε από τους συναρμόδιους Υπουργούς, για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος του άρθρου 37-5 του Ν.3907/26.01.2011, να μην προχωρήσουν αβασάνιστα στην υπογραφή της σχετικής πρότασης Π.Δ. αλλά να λάβουν σοβαρά υπόψη τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Καλούμε τους Βουλευτές της Θράκης να επαγρυπνούν για τα συμφέροντα της περιοχής και της κοινωνίας και να τα προασπιστούν απέναντι στα εν δυνάμει νομοθετήματα για τις ΕΟΖ και της πιθανής σύνδεσης της λειτουργίας τους με το «αναλώσιμο» εργατικό δυναμικό των λαθρομεταναστών – εξέλιξη που θα μετατρέψει τη Θράκη σε «αμπάρι ψυχών». Όπως καταλαβαίνετε ο κύβος ερρίφθη και σε μας απομένει πλέον η αποτροπή μιας επαχθούς οριοθέτησης ειδικής οικονομικής ζώνης στη περιοχή μας.
Καλούμε τα Κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου να προβληματιστούν με όλες τις προαναφερόμενες διατάξεις και νομοθετήματα που προοιωνίζουν ανατροπές αγνώστων διαστάσεων στις τοπικές κοινωνίες για τις οποίες προορίζονται . Καλούμε τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Αν. Μακεδονίας & Θράκης να άρουν τη συναίνεσή τους στην προοπτική ΕΟΖ και να ηγηθούν μιας νέας πρωτοβουλίας επανεξέτασης τους ως δήθεν «αναπτυξιακής λύσης» για τον τόπο μας, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων. ‘Όμως , θα παραθέσω και  μία απρόσμενη παρέμβαση αυτή του Νίκου Παπανδρέου, έτσι για να δείτε οι απίστευτοι της οικογενείας τι μίσος τρέφουν κατά της Ελλάδος και είναι αυτή του αδελφού του ΓΑΠ, ο όποιος στο τεύχος Δεκεμβρίου 2011 της Οικονομικής Επιθεώρησης, κάτω οπό τον τίτλο «Εδική Οικονομική Ζώνη, ως απάντηση στην υπερφορολόγηση» γράφει: «Η Κυβέρνηση προτίθεται να ερευνήσει το πλαίσιο για μια Ζώνη, πού θα χαρακτηρίζεται  από δραστική μείωση φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν και λειτουργούν εκεί. Οι Ζώνες μπορούν να λειτουργήσουν, σύμφωνα με τις Συνθήκες της ΕΕ, όχι όπου να ’ναι, αλλά σε συνοριακές περιοχές, εκεί όπου οι γείτονες δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Ήδη φορείς από τη Θράκη, με πρωτοβουλία του Εμπορικού της Επιμελητηρίου και με επικεφαλής την Κατερίνα Καραγιάννη, έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις…» Μάλιστα ο Ν.Π. προτείνει «να δημιουργηθεί μία ανεξάρτητη διοικητική Αρχή, αποκλειστικά για την Ειδική Οικονομική Ζώνη», για τη δουλειά πού σήμερα κάνει η Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων (επικεφαλής ο εξόχως πρόθυμος Π. Σελέκος). Στον επίλογο της εισήγησής  μου,
  Προτείνω να δημιουργηθεί μια κοινωνική οικονομική ζώνη εμπορίου με ειδικό φορολογικό καθεστώς όπως όριζε ο νόμος 4019/11 για την ίδρυση και λειτουργία Ελληνικών  κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων ώστε να μπορούν οι πολίτες να επιχειρούν όλοι μαζί ή κατά ομάδες για να δημιουργούν ΚΟΙΝΣΕΠ,  νέα  εργαλεία ανάπτυξης, προσφέροντας στην κοινωνία  αγαθά και υπηρεσίες προσβάσιμες στην οικονομική αντοχή των νοικοκυριών .Έτσι θα μπορεί ο καθένας να δημιουργεί κοινωνικές επιχειρήσεις  ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες για το κοινό συμφέρον προσφέροντας κατ αρχάς νέες θέσεις εργασίας και κατόπιν τη διανομή των κερδών στους εργαζομένους ως πριμ παραγωγικότητας με τις προϋποθέσεις που όριζε ο νόμος.
 Σήμερα στην Ελλάδα, παρά την αποτυχημένη εμπειρία των γεωργικών συνεταιρισμών παραγωγών (με λαμπρές εξαιρέσεις) οι συνθήκες για παρόμοια εγχειρήματα είναι εξαιρετικά ώριμες. Συμμετοχικές πρωτοβουλίες ανθίζουν σε όλη την Ελλάδα, οι γυναικείοι συνεταιρισμοί μπολιάζουν τοπικές κοινωνίες. Στη Βιομηχανική Μεταλλευτική και σε άλλες επιχειρήσεις που κλείνουν ή έκλεισαν οι εργαζόμενοι αναμετρούνται με τις προκλήσεις ανάλογων εγχειρημάτων με την έμπρακτη συμπαράσταση πολιτών και συλλογικοτήτων. Οι νέες γενιές, με την επικαιρότητα των γνώσεών τους, μπορούν να συναντηθούν με την εμπειρία των εργαζομένων των παλαιότερων γενεών. Στις πλατείες και τις γειτονιές οι πολίτες απέδειξαν ότι ξέρουν να διαβουλεύονται, να διαχειρίζονται υπεύθυνα τις δημοκρατικές διαδικασίες. Σήμερα είναι η ώρα να κάνουμε τις αρχές και τα όνειρα πραγματικότητα: Αλλά δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ,τα οικονομικά καρτέλ και ντόπια συμφέροντα αντιλήφθηκαν  την φιλότιμη προσπάθεια ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων να προσφέρουν χρήσιμα εργαλεία στη κοινωνία μέσα από τον νόμο 4019/11, σ  αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο και εν μια νυκτί ,στην ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου απάλειψαν όλες τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου και ακύρωσαν οι καρεκλοκένταυροι υπάλληλοι της τρόικας  του υπουργείου οικονομικών κάθε προσπάθεια για την σύσταση των ΚΟΙΝΣΕΠ εντάσσοντας τους στον ίδιο φορολογικό συντελεστή με τις ΑΕ, ΕΠΕ κλπ. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η νομοθετική εξουσία είναι τελείως ανήμπορη να αντιτάξει τουλάχιστον ένα ΟΧΙ,  στις εντολές τις τρόικας και του ΔΝΤ. Όπως καταλαβαίνετε όλα έχουν στόχο την διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την παράδοση των φτωχοποιημένων Ελλήνων στις ΕΟΖ και στους φραγκοδολοφόνους επιχειρηματίες των καρτέλ για την πλήρη υποταγή της πατρίδος μας στα ξένα και ντόπια οικονομικά συμφέροντα. Αδέλφια αγωνιστές Ανεξάρτητες και Ανεξάρτητοι Έλληνες

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ !!! ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΌΜΑΣΤΕ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ.
 Σας Ευχαριστώ,                                                                                        Σμολοκτός Νικόλαος
π. Βουλευτής Δράμας ΑΝ.ΕΛ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: