Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Το «δόρυ» της Νίκης

 


Η διακριτικότητα μεταξύ των μελών της Ομαιχμίας, των φίλων της ΝΙΚΗΣ και η αποφυγή της αυτοπροβολής δεν είναι ένδειξη ότι φοβόμαστε για τον εαυτό μας και αποφεύγουμε την αντιπαράθεση. Η διάκριση είναι απόδειξη ευθύνης και έντιμου αγώνα. Οι Όμαιχμοι της ΝΙΚΗΣ καλούνται να μην ξοδεύουν άσκοπα στην ζωή τους και τον χρόνο τους. Δεν είναι νικητής αυτός που πηγαίνει να «θυσιαστεί» στην πολιτική κονίστρα χωρίς να χρειάζεται, αλλά αυτός που δεν φοβάται το πολιτικό σύστημα δηλαδή την «κομματοκρατία». Νικά όποιος αξιοποιεί τα χαρίσματα που του έχει δώσει ο Θεός! 

Οι Όμαιχμοι δεν περνούν όλο τους τον καιρό μόνο με την ενασχόληση για τα του οίκου τους, αλλά και στις επιλογές που κάνουν για μια καλλίτερη Ζωή του κοινωνικού συνόλου και για την ακεραιότητα της Πατρίδος, για την διασφάλιση της ειρήνης και τις αγαθές σχέσεις στην καθημερινότητα μεταξύ των ανθρώπων, αντιμετωπίζοντας, τους κάθε λογής πειρασμούς με σύνεση και σωφροσύνη αλλά κυρίως με πνεύμα αγάπης.

Πιστεύομε ότι ο Θεός θα επιλέξει πότε θα έρθει η ώρα που η αποστολή του καθενός μας θα ξεκινήσει και πότε θα τελειώσει. Μέχρι τότε καλούμαστε να δώσουμε όλο μας τον εαυτό, ώστε η πολύπαθη Πατρίδα μας να βγει από την μέγγενη των δανειστών, των απάτριδων πολιτικών και εθνομηδενιστών. 

Έχουμε το κλειδί στο χέρι μας και πρέπει την κατάλληλη ώρα, με το σωστό τρόπο να αλλάξουμε τα πολιτικά δεδομένα. Καλούμαστε, μέσα από την σχέση μας με το Θεό, να απαλλάξουμε τον τόπο που γέννησε ήρωες και είναι ποτισμένος με αίμα Ελλήνων, από τους διεφθαρμένους πολιτικούς που νέμονται τον πλούτο της Ελλάδος και των παιδιών της. Αλλά πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι όσο μπορούμε, για να είμαστε το παράδειγμα! Όμαιχμοι, εμπρός για την ΝΙΚΗ, ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ! ΝΟΥΣ ΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ, ΟΛΑ Τ’ ΑΛΛΑ ΚΩΦΑ ΚΑΙ ΤΥΦΛΑ. 

Νικόλαος Σμολοκτός

Δεν υπάρχουν σχόλια: