Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Το δίλημμα «Πλιάτσικο ή Κοινωνική αλλαγή» – Ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ και η αναζωπύρωση της Πολιτικής Αλητείας


Του Ηλία Παπαναστασίου
Ηρέμησε για ένα διάστημα λόγω πανδημίας ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ και όλη η Λουμπεναρία – κοινωνική, ιδεολογική– που εκφράζει. Τις τελευταίες δυο με τρεις βδομάδες όμως μάλλον το ξανασκέφτεται.«Κατόπιν ωρίμου σκέψεως» επανέρχεται στο ρόλο του σωτήρα– Βatman της Gotham City ενώ στην πραγματικότητα είναι αθλιότερος του γνωστού Joker.

Προτείνει Προγράμματα 26 δις χωρίς κανένα προγραμματισμό, εξακοντίζει βέλη απειλών για τις Ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες ο ίδιος σαν Κυβέρνηση πρώτος κατοχύρωσε πουλώντας 14 αεροδρόμια στο Γερμανικό Δημόσιο και ουσιαστικά ιδιωτικοποιώντας την ΔΕΗ.

Απειλεί τους πάντες λέγοντας «Θα λογαριαστούμε», χυδαιολογεί ασύστολα κατά των αντιπάλων του και συνεχίζει την αγαστή του συνεργασία με την Ελληνική Ακροδεξιά με την οποία συγκυβέρνησε.

Μια ματιά στην αρθρογραφία της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Όλο το λόμπι των δημοσιογράφων της εφημερίδας αλλά και της ΕΣΤΙΑ ουσιαστικά εξαπολύουν τα βέλη τους κατά της Κεντροδεξιάς Φιλελεύθερης πτέρυγας της ΝΔ ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν την γνωστή Θάνου και τον γνωστότερο Παπαγγελόπουλο, επώνυμα στελέχη του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη σαν υπηρεσιακή Πρωθυπουργός – ενώ ήταν τέταρτη αντιπρόεδρος στην επετηρίδα του Άρειου Πάγου έγινε «ξαφνικά» Πρωθυπουργός, καταργώντας ουσιαστικά την Επετηρίδα – ενώ ο δεύτερος έγινε Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης από παλαιότερος Πρόεδρος της ΚΥΠ και ταυτόχρονα σχεδιαστής του όλου πλάνου της υπόθεσης NOVARTIS.

Από τους 10 κατηγορούμενους οι 8 η 9 – αν θυμόμαστε καλά – αθωώθηκαν καταρρίπτοντας «καταθέσεις» τύπου Μαμανέα στη δίκη Κοσκωτά σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου. Άλλωστε και τον Ανδρέα Παπανδρέου τον παρέπεμψε όχι μόνο η ΝΔ αλλά και ο αθλιότατος Συνασπισμός.

Με το γνωστό του στυλ, ύφος και «αύρα» ο πολύς Τσίπρας την ώρα που πατώνει στις δημοσκοπήσεις οξύνει την δημαγωγία του, κατάλληλη κατά πρώτο λόγο για «ευήκοα ώτα» Λούμπεν στρωμάτων και ανάλογης νοοτροπίας. Τάσσει λαγούς με πετραχήλια, κατηγορεί σαν διαπλεκόμενους όποιους γουστάρει, προσπαθεί να ισορροπήσει τις αντίρροπες τάσεις στο εσωτερικό του Πολιτικού Χαμαιτυπείου που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκει παντού «σκάνδαλα» και παριστάνει τον Γητευτή του Μεγάλου Κεφαλαίου.

Ποιος;;;

Ο άνθρωπος που συναντήθηκε προχθές με τον υποστηρικτή και μέντορά του Βαρδινογιάννη, ο άνθρωπος που σκανδαλωδώς ευνοήθηκε από την Ελίτ, δηλαδή την Μεγάλη Αστική Τάξη και την οποία όχι απλώς δεν πείραξε αλλά ευνόησε κατά κόρον πηγαίνοντας μάλιστα διακοπές με τα κότερά της και διορίζοντας εκπροσώπους της Ελίτ σαν Συμβούλους (Παναγοπούλου) .

Έχουμε γράψει επανειλημμένα από τις στήλες του ΡΕΣΑΛΤΟ τους τελευταίους δέκα περίπου μήνες πως ο κίνδυνος επανασυσπείρωσης και – το χειρότερο– επανόδου του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Έχουμε αναφερθεί στην Νέα Δημοκρατία και στην οποία με την επικράτηση Μητσοτάκη κυριάρχησε η Αστική, Φιλελεύθερη και Κεντροδεξιάς υφής πτέρυγα σε βάρος των υπολοίπων (Ακροδεξιοί και Παλαιοδεξιοί του Καραμανλισμού) και μέσω της οποίας προσπαθεί να «ηγεμονεύσει» η εξαγωγική/παγκοσιοποιημένη μερίδα της Αστικής Τάξης με διευρυμένη συμμαχία των μικροαστικών και λαϊκών στρωμάτων. Αποτελούν τον βασικό αντίπαλο στην σύγκρουση Κεφαλαίου–Εργασίας της πάλης των τάξεων.

Όμως η σημερινή Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης, 
αποτελούν κρυστάλλινους Κοσμοθεωρητικούς Αντίπαλους – σεβόμαστε περισσότερο τον «καθαρό» αντίπαλο από τον πολιτικό απατεώνα Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟ– και το καλύτερο όλων, έχουν σαφές Πολιτικό στίγμα και είναι περισσότερο προβλέψιμοι συγκρίνοντάς τους με τις απάτες και τις κουτοπονηριές των ξελιγωμένων Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

Και εάν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί σε ορισμένα θέματα βγαίνουν «Προοδευτικότεροι» από τους Ροζ Φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικότερα σε θέματα Εκκλησίας και Θρησκείας. Μην ξεχνάμε πως ο Μητσοτάκης ήταν ο μόνος Πρωθυπουργός που έκλεισε τις Εκκλησίες μετά τον Καποδίστρια. Από ανάγκη λόγω Πανδημίας; Το έκανε όμως και δεν δίστασε. (Ακόμη και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ο Μητσοτάκης εγκατέλειψε τα φιλελεύθερα αντικρατικιστικά ιδεολογήματα, διπλασιάζοντας τις κλίνες ΜΕΘ από 550 σε περίπου 1.100 μέσα σε 2 μήνες και κάνοντας περίπου 4.000 προσλήψεις. Στρατηγική αναθεώρηση ή Τακτικός ελιγμός Θα φανεί.).

Ο ακροδεξιός Μητροπολίτης Αμβρόσιος τον αφόρισε προχθές την ώρα που η κ. Θάνου, εκλεκτή του Τσίπρα, έδινε συνέντευξη στην υπερσυντηρητική εκκλησιαστική εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» κατηγορώντας τον Μητσοτάκη για το κλείσιμο (!) των Εκκλησιών και παίρνοντας ουσιαστικά το μέρος της πλέον ακροδεξιάς και θρησκόληπτης μερίδας της Εκκλησίας!

Η συνέντευξη ελάχιστα σχολιάστηκε – τυχαίο;;; – και το χειρότερο όλων, ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ και ο Πολίτικος Απατεώνας Τσίπρας δεν έβγαλαν ούτε μισή ανακοίνωση συμπαράστασης και καταδίκης για τον αφορισμό του Αμβρόσιου.

Ανάλογη αχαρακτήριστη στάση κράτησε και το «υπέρ αντι/καπιταλιστικό» ΚΚΕ αλλά και οι πολιτικά ψυχοπαθείς αριστεριστές. Μάλιστα η «Κατιούσα» – φιλοΚΚΕ site – χαρακτήρισε με σχόλιά της τον αφορισμό Αμβρόσιου σαν «ενδο–ακροδεξιά» ρήξη! (Ταυτίστηκε ουσιαστικά με τις «αναλύσεις» του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει παντού και πάντοτε «Ακροδεξιά» και «Νεοφιλελεύθερη» ΝΔ, λησμονώντας «εκ του πονηρού» τις μεγάλες και μάλλον διευρυνόμενες εσωτερικές αντιθέσεις του Ελληνικού Αστισμού δηλ. Κοινωνικοί Φιλελεύθεροι, Νεοφιλελεύθεροι, Παλαιοδεξιοί, Καραμανλικοί Κρατιστές, Ακροδεξιοί.

Μια απλή ανάγνωση των εφημερίδων της Ελληνικής Ακροδεξιάς/Καραμανλικών –ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΣΤΙΑ– και των Φιλελεύθερων Κεντροδεξιών Εφημερίδων – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Liberal, Πρώτο θέμα– φανερώνει τον υπόγειο πόλεμο των μερίδων του Ελληνικού Αστισμού.

Και βέβαια μη μιλάει ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ για «Ακροδεξιά» μια και κυβέρνησε σχεδόν πέντε χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και άτυπα με την Χρυσή Αυγή καθυστερώντας εξεπίτηδες την δίκη της για να διατηρηθεί όρθια και στις εκλογές να αφαιρεθούν ψήφοι από την αντίπαλη ΝΔ.) Είναι σαν να χαρακτήριζε η Σοβιετική Ένωση το 1941 την ρήξη Χιτλερικής Γερμανίας και Αγγλοαμερικάνων σαν απλό «Ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό». Αντίθετα, η τότε Σοβιετική Ηγεσία– και είναι προς τιμήν της– λειτουργώντας διαλεκτικά αναγνώρισε τις διαφορές μεταξύ Χιτλερισμού και Φιλελευθέρου Αστισμού συμμαχώντας με την Βρετανική Αυτοκρατορία του Τσώρτσιλ και τον Κευνσιανό/Φιλελεύθερο Καπιταλισμό του Ρούζβελτ.

Όπως και ο Λένιν βλέποντας τον κίνδυνο συντριβής της Επανάστασης υπέγραψε συμφωνία Ειρήνης με την Αυτοκρατορική/Καϊζερική Γερμανία, κριτικάροντας τα λάθη των «υπερ–αριστερών» (Μπουχάριν).

Όπως και η Κινεζική Επανάσταση του Μάο όταν νίκησε το 1949 συμμάχησε με την Εθνική Αστική Τάξη εναντίον των Κομπραδόρων του Τσανγκ–Και –Σεκ (Από τα πέντε αστέρια της Κινέζικης Κόκκινης εθνικής σημαίας το ένα αφιερώθηκε στην Εθνική Αστική Τάξη).

Όμως αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους «υπερ–επαναστάτες» της ΚΑΤΙΟΥΣΑ και των υπολοίπων της «Επαναστατικής Ταξιαρχίας» και οι οποίοι – χωρίς να το καταλαβαίνουν οι αφελείς– «δουλεύουν» για το Εκλογικό Ταμείο του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή για να τον επαναφέρουν!

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ,
 εκφράζοντας σε αρκετό βαθμό την Δημοσιοϋπαλληλική Γραφειοκρατία και πτέρυγες του Άνω Μανδαρινάτου, ταυτόχρονα ηγεμονεύει στα Λούμπεν στρώματα και σε τμήμα των εξαθλιωμένων Μικροαστών. Αποτελεί τον Λαθρεπιβάτη της Ιστορικής Εξέλιξης ο οποίος όντας ταξικά μη συγκροτημένος και αδιαμόρφωτος, αποτελεί έναν Κοινωνικό Χυλό, μια Masa Confusa , ένα εύκολα χειραγωγήσιμο στρώμα που πανεύκολα «άγεται και φέρεται» από Δημαγωγούς, Καιροσκόπους της Πολιτικής και Χαμαιλέοντες της Ιδεολογίας.

Είναι το μεγάλο Κοινωνικό στρώμα που υποστηρίζει και υποθάλπει τον Κοινωνικό Φασισμό, και μάλιστα τον επικινδυνότερο Φασισμό που είναι ο «Αριστερόστροφος Φασισμός» (Μίκης Θεοδωράκης).

Από αυτή την άποψη, ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αποτελεί έναν συγκροτημένο πολιτικό αντίπαλο ούτε μια συγκροτημένη, διαρθρωμένη και παραγωγική Κοινωνική Τάξη μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ο πλέον επικίνδυνος αντίπαλος που δεν διστάζει να εκσφενδονίσει τα πλέον ελεεινά ψέματα για να αναρριχηθεί στην εξουσία επιδεικνύοντας εξαιρετική ικανότητα στον χυδαίο και ανήθικο χαμαιλεοντισμό, προσαρμοζόμενος σαν δηλητηριώδες υγρό στην εκάστοτε φιάλη, εξαπατώντας τους πάντες πλην της Ελίτ την οποία υπηρέτησε στα πέντε περίπου χρόνια της Κυβερνητικής του θητείας πιστά, με θρησκευτική ευλάβεια.

Επειδή λοιπόν είναι ο πλέον επικίνδυνος αντίπαλος του Εργατικού/Λαϊκού Κινήματος γι’ αυτό ακριβώς αποτελεί και τον Κύριο Αντίπαλο (Εξηγήσαμε σε παλιότερο άρθρο μας την διαφορά βασικού και κύριου αντίπαλου).

Επιγραμματικά για τον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ ισχύει: «Είναι ανίκανος γι’ οτιδήποτε. Γι’ αυτό και είναι ικανός για τα πάντα»!


Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να μας εξηγήσουν όλοι οι παραπάνω εκπρόσωποι της «Επαναστατικής Ταξιαρχίας» για ποιο λόγο παραμένουν στάσιμοι εκλογικά και πολιτικά αβαρείς.

Πώς γίνεται το ΚΚΕ να κυμαίνεται μεταξύ 4,5 % και 5,2 %, και πώς γίνεται σήμερα το ΚΚΕ να συγκεντρώνει λιγότερο από το μισό της εκλογικής του δύναμης από το 1981; (10.92% το 1981, 5.2 % το 2019) και μάλιστα χάνοντας 47.000 ψήφους σε τεσσεράμισι χρόνια (Από 2015 έως 2019);

Για να μην μιλήσουμε για την ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καταποντίστηκαν στις εκλογές με 0.2% και 0.4% αντίστοιχα. Μήπως φταίει εκτός από τον σεχταρισμό τους – που θυμίζει Θρησκευτικές σέχτες του Μεσαίωνα– και η προϊούσα ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ της τακτικής και στρατηγικής τους; Ρωτάμε, «μήπως»;;;

Προτείναμε την ίδρυση ενός μαζικού, δημοκρατικού και πατριωτικού φορέα Σοσιαλιστικού Προσανατολισμού αλλά – όπως φαίνεται – αυτό αποτελεί μέχρι στιγμής όνειρο «θερινής νυκτός».

Παρόλα αυτά, θα προτείνουμε εκ νέου:


* Κοινωνικό/Πολιτικό Σχέδιο συνολικής ανάπλασης και Κοινωνικού Μετασχηματισμού της Ελληνικής Κοινωνίας με στρατηγικό στόχο την Παραγωγική αναγέννηση της χώρας και την οικονομική ανακούφιση των μεγάλων και πλατιών στρωμάτων.

*Οργάνωση και αποτελεσματική – «έξυπνη» – διεύρυνση των Συνδικάτων με ανάλογη πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης.

*
Επαναθεμελίωση και ανάπλαση της Διαλεκτικής/Μαρξιστικής Θεωρίας με ασίγαστο μέτωπο κατά της ιδεολογίας της «Αριστεράς του Χαβιαριού» δηλαδή της Μεταμοντέρνας «Αριστεράς» της Παγκοσμιοποίησης.

*Διαρκής, ασίγαστη και μαχητική κριτική κατά του Καρκινώματος που λέγεται Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο και τον πλέον ύπουλο εχθρό του Λαού μας. «Ουαί και αλλοίμονο»

για τον ελληνικό λαό εάν επανέλθει ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολιτικός Απατεώνας ΤΣΙΠΡΑΣ και ο Κοινωνικός Χυλός της Λουμπεναρίας.

Επιτέλους, ας δοθεί ένα τέλος στην Πολιτική Αλητεία και τον Κοινωνικό Υπόνομο της ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ Λουμπεναρίας! Ας καταλάβουν μερικοί πως Αντιπολίτευση σημαίνει θεωρητική επάρκεια, επιστημονική τεκμηρίωση και ολιστική αντίληψη του λαού και της χώρας που ζούμε.

Αντίθετα, αντιπολίτευση δεν σημαίνει "αντιγραφή του ΣΥΡΙΖΑ»– γέμισε η ΚΑΤΙΟΥΣΑ με άρθρα Φεμινιστικής και «Αντι–πατριαρχικής» κατεύθυνσης όπου η Class policy δηλαδή η ταξική πολιτική αντικαθίσταται από την Gender policy δηλαδή την Πολιτική των «Φύλων». Οποία πρόοδος, συγκλονιστήκαμε– γιατί τότε δουλεύουμε για το Εκλογικό Ταμείο του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ και την επάνοδο του.

Γιατί απλούστατα ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει λόγω του Λούμπεν χυλού που αντιπροσωπεύει «Κοινωνική Αλλαγή». Πολύ απλά, ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ θέλει πλιάτσικο και γιουρούσι για να διορίσει τους δικούς του λιγούρηδες. Οποίος μπερδεύει τον «Κοινωνικό Μετασχηματισμό» με το Πλιάτσικο είναι απέναντι μας! Απλά και ξάστερα.

Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Κείμενα του συγγραφέα, σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και εδώ:
https://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11344

Δεν υπάρχουν σχόλια: