Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Τα ΥΠΕΡ-εθνικά Ιδιωτικά κράτη


Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές:
"Η παγκοσμιοποίηση είναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ στο προχωρημένο («ύστερο») στάδιο της Ιμπεριαλιστικής του ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ: Στο στάδιο εκείνο που η Συγκέντρωση και η Συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, καθώς και οι ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ μεγάλων οικονομικών μονάδων ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ τα εθνικά-κράτη (εθνικούς ιμπεριαλισμούς) και ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ πολυεθνικές δυνάμεις, δηλαδή ένα συμπλέγματα ΥΠΕΡ-εθνικών μονοπωλίων".
Φυσικά αυτή η ΥΠΕΡ-εθνική συγκρότηση και κυριαρχία

του κεφαλαίου δεν εξαλείφει τις αντιφάσεις του καπιταλισμού. Το αντίθετο: Τις οξύνει στο έπακρο και δημιουργεί και νέες.

Διαβάστε σχετικό μας κείμενο εδώ:
https://resaltomag.blogspot.com/2020/04/blog-post_53.html

Ωστόσο, δίχως την κατανόηση της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή δίχως την κατανόηση της ΥΠΕΡ-εθνικής ιμπεριαλιστικής συγκρότησης, δεν μπορούμε να χαράξουμε τις στρατηγικές και τις τακτικές της ανατροπής της…

Το χειρότερο: θα υποκλινόμαστε σε ουτοπικούς στρατηγικούς στόχους, σ’ αυτούς της «ανασυγκρότησης» των εθνικών καπιταλιστικών κρατών, συνακόλουθα της «ανασυγκρότησης» των εθνικών ιμπεριαλισμών.

Αυτή η ιστορική περίοδος έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί…

Βεβαίως το ΑΙΤΗΜΑ για «εθνική ανασυγκρότηση» και «εθνική ανεξαρτησία» παραμένει δραματικά επίκαιρο, μόνο ως ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ αίτημα με στρατηγικό στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του καπιταλισμού…

Για την βαθύτερη κατανόηση της ΥΠΕΡ-εθνικής συγκρότησης του κεφαλαίου διαβάστε το άρθρο:
Εταιρείες ως κυρίαρχα ιδιωτικά κράτη: η περίπτωση της Total

Μια εξαιρετική ανατομία της ΥΠΕΡ-εθνικής συγκρότησης, λειτουργίας και κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού.

Το άρθρο εδώ:

http://grexitblog.blogspot.com/2020/05/total.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: