Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ>Με ένα VΙDEO ο Ομιλος Μαρινάκη συνεχίζει την επίθεση κατά του Μητσοτάκηhttps://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Ol7xVgHRaBI
ε ένα VIDEO στο οποίο εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητάει την παραίτηση του τότε αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα, συνεχίζουν την επίθεση τα μηντιακά πάντσερ του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Aυτό που αγνοούμε για την ώρα είναι ποιος οξυδερκής επέλεξε τον Τσουβάλα για Γενικό Γραμματέα του υπ. Δημοσίας Τάξης.
Οπως όλα δείχνουν ο Τσουβάλας θα είναι η πρώτη παραίτηση μιας κυβέρνησης που ξεκίνησε πολύ καλά αλλά…
Το Βήμα team υπογράφει το εξής κείμενο>Στις 31 Ιουλίου 2018 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε πώς κάθεται στη θέση του ακόμη ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας που χειρίστηκε την τραγωδία στο Μάτι. Ενα χρόνο μετά τον κάνει γ.γ. στο Δημόσιας Τάξης
H περίπτωση της τοποθέτησης του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στη θέση του γενικού γραμματέας Δημόσιας Τάξης, έχει προκαλέσει αίσθηση και σοβαρές ενστάσεις και σε πολιτικούς κύκλους. Στο διαδίκτυο δε γίνεται χαμός από τον κόσμο που αντιδρά στην επιλογή αυτή καθώς ο κ. Τσουβάλας ήταν αρχηγός όταν η ελληνική αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί την τρομακτική αυτή φωτιά και τα έκανε… θάλασσα.
Και τότε και τώρα όλοι αναρωτιούνται ποιο ήταν το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, γιατί έδιωχνε τον κόσμο από τη Λ. Μαραθώνος κι έριχνε όλους τους οδηγούς στο Μάτι δημιουργώντας μια παγίδα θανάτου, στη λογική του «μπουκαλιού». Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στους στενούς δρόμους του Ματιού και άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί.
Ο κ. Τσουβάλας ήταν αρχηγός της Αστυνομίας που απέτυχε παταγωδώς. Δεν παραιτήθηκε, υπερασπίστηκε την Αστυνομία λέγοντας ότι όλα έγιναν σωστά, έδωσε και συγχαρητήρια και δήλωσε περήφανος για το επιχειρησιακό σχέδιο όταν είχαν καεί 102 άνθρωποι.
Δείτε το βίντεο>
Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει βραχυκύκλωμα και στα γαλάζια στελέχη, αν και κανείς δε μιλά. Ενώ θα έπρεπε διότι θα ίδια στελέχη ήταν εκείνα που ασκούσαν και δικαίως κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική.
Λίγες μέρες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ο Τσουβάλας επιστρέφει στην Κατεχάκη, ως πολιτικό πρόσωπο πλέον. Εναν χρόνο πριν δήλωνε «περήφανος» για την αντίδραση της Αστυνομίας τις ώρες της καταστροφής στο Μάτι, συμμετέχοντας στην περιβόητη συνέντευξη Τύπου με την οποία επιχειρήθηκε να καλυφθούν ευθύνες και υπεύθυνοι, όπως συμμετείχε και στη σύσκεψη – ντροπή στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, τη νύχτα της μεγάλης τραγωδίας. Εκείνες τις ημέρες η ΝΔ έκανε λόγο για «θλιβερή παράσταση της κυβέρνησης με τη συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων…».
Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Στις 31 Ιουλίου 2018, δηλαδή 8 ημέρες μετά την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, ο ίδιος ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητούσε να πέσουν κεφάλια. Ζητούσε παραιτήσεις σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει. Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας με τον σημερινό πρωθυπουργό να λέει ότι «όταν αναλαμβάνει κάποιος μια θέση πρέπει να αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη. «Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους».
Και ο κ. Μητσοτάκης κατονόμασε τον Αλέξη Τσίπρα, τη Ρένα Δούρου, τον Νίκο Τόσκα, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον αρχηγό της Αστυνομίας. Δηλαδή πριν από ένα χρόνο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πώς κοιμούνται ήσυχοι και παραμένουν στις θέσεις τους και τώρα ο κ. Τσουβάλας, εις εξ αυτών, επιβραβεύεται με τη θέση του γ.γ. στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
SHARE 

Δεν υπάρχουν σχόλια: