Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Διπλό ΝΑΤΟϊκό πραξικόπημα στη FYROM, με ελληνική εμπλοκή



Του Ανδρέα Ζαφείρη

Το «κατασκοπευτικό» σήριαλ, με τη δήθεν παρέμβαση του «ρωσικού παράγοντα» στη χώρα, που εξελίχθηκε το τελευταίο διάστημα, δεν στήθηκε μόνο για «εσωτερικούς» λόγους. Δεν έχει σαν κύριο ή μοναδικό σκοπό την, έτσι κι αλλιώς, απόλυτη πρόσδεση της χώρας στα πιο ακραία και τυχοδιωκτικά σχέδια του ΝΑΤΟ στη περιοχή.

Ο κύριος στόχος του βρίσκεται εκτός. Στην ίδια την FYROM και στις εξελίξεις που «προετοιμάζονται» για εκεί, με δεδομένη την αρνητική, έως τώρα, στάση της πλειοψηφίας απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών. 

Ο μοναδικός τρόπος να ανατραπεί η έως τώρα εικόνα, είναι το διπλό ΝΑΤΟϊκό πραξικόπημα που προετοιμάζεται, με ΝΑΤΟϊκή καθοδήγηση και ελληνική και αλβανική συμμετοχή. 

Α. Η ελληνική συμμετοχή. 

1. 
Αν κοιτάξει κάποιος με προσοχή τις «διαρροές» των ευρωατλαντικών κέντρων γύρω από την υπόθεση, θα διαπιστώσει ότι, σύμφωνα με τους σεναριογράφους της, απόπειρες εξαγοράς έγιναν και στις δύο χώρες. Αυτή είναι και η ουσία των διαρροών. 

2. Ουσιαστικά η ελληνική κυβέρνηση, με την εγκληματική της στάση, έδωσε πιστοποιητικό διεθνούς και επίσημης νομιμοποίησης, ώστε να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα ένα κύμα «αντιρωσικού Μακαρθισμού» στη FYROM, με στόχο να αποδυναμωθεί το block του Όχι. 

3. To τι χαρακτηριστικά θα πάρει ο «αντιρωσικός Μακαρθισμός» δεν είναι ακόμη βέβαιο. Μην θεωρούμε αδιανόητο να λάβει και ποινικές μορφές. 

Β. Το αλβανικό στοιχείο. 

1. Η ΝΑΤΟϊική προπαγάνδα σκόπιμα ενισχύει την αντίστοιχη αλβανική, αυξάνοντας «δημιουργικά» τον πραγματικό αριθμό των Αλβανών στη FYROM. Οι αριθμοί που «διακινούνται» δεν έχουν σχέση με την αλήθεια. Ούτε το 40%, ούτε το 30% είναι το ποσοστό του αλβανικού στοιχείου. Κατά την τελευταία απογραφή (το 2002), ο αλβανόφωνος πληθυσμός ήταν 25,2%. Η απογραφή του 2012 μποϋκοτάρεται από τα αλβανικά πολιτικά κόμματα. Στις κοινοβουλευτικές εκλογές το 2008, τα αλβανικά πολιτικά κόμματα έλαβαν 22,61%, ενώ στις εκλογές του 2014, τα τρία αλβανικά κόμματα, (το DUI, το DPA και το NDP) κέρδισαν 29 στις 123 έδρες και ποσοστό 21%. 

2. Είναι λοιπόν φανερό ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα κριθεί από τη στάση του σλαβικού στοιχείου. Εκεί θα στοχεύσει η Μακαρθικού τύπου προπαγάνδα. Οι αλβανόφωνοι, το 20% του εκλογικού σώματος, δεν μπορούν να παίξουν τον καθοριστικό, εκλογικό, ρόλο που κάποιοι τους αποδίδουν, για ευνόητους λόγους. 

3. Μπορούν όμως να παίξουν ένα άλλο ρόλο. Το ρόλο της εσωτερικής αποσταθεροποίησης. Μετά της καταστολή της εξέγερσης του UCK, το Μάρτιο του 2001, ο οπλισμός ο οποίος παραδόθηκε ήταν παλιός και μικρού διαμετρήματος. Και φυσικά η απόκτηση νέου από το Κοσσυφοπέδιο, όπου βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες βάσεις των ΗΠΑ, είναι απλή υπόθεση. 

4. Καθόλου τυχαία τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία των αλβανών, να θεωρούν τη συμφωνία των Πρεσπών, σαν άλλο ένα βήμα για την Μεγάλη Αλβανία, διακαή πόθο δικό τους, όσο και των ΗΠΑ. 

Η ελληνική κυβέρνηση, τόσο με τη συμφωνία των Πρεσπών, όσο και με την πρόσφατη προβοκάτσια, φέρει βαρύτατη ευθύνη για τις εξελίξεις που έρχονται στα Βαλκάνια.
 

ΠΗΓΗ: 
https://iskra.gr/%ce%b4%ce%b9%cf%80%ce%bb%cf%8c-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8a%ce%ba%cf%8c-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-fyrom-%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%ce%bb%ce%bb

Δεν υπάρχουν σχόλια: