Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Συγχαρητήρια στον κ. Κολλάτο και σε όσους έκαναν χθές αυτό που θά ΄πρεπε να κάνουν οι ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ



Ευρώπη , αλλά έχετε στο μυαλό σας –γη - για στρατιώτες , σιταποθήκες , βιομηχανίες υποταγμένες και κατευθυνόμενη διανόηση … Μου είπατε μια μέρα κοροϊδεύοντας την αγανάκτηση μου :¨ Ο Δον -Κιχώτης είναι ανήμπορος , αν ο Φάουστ θέλει να τον νικήσει …¨
( Αλμπέρ Καμύ , ¨Γράμμα Σ΄Ένα Φίλο Γερμανό¨ , εκδόσεις Νεφέλη 1988 ).


Η απάντηση μας σε αυτή την ¨εικονική λογοτεχνική επιστολή ¨ του μεγάλου στοχαστή είναι πως :

Ο Δον - Κιχώτης του Θερβάντες και ο Ζορμπάς του Ν. Καζαντζάκη θα Νικήσουν τον Φάουστ και το τέρας της Γερμανικής τεχνολατρείας , του ρομποτοποιημένου ανθρώπου- υπηκόου.

HEIDI…” ΕΒΔΟΜΗΝΤΑΧΡΟΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…

Εβδομήντα χρόνια έλεγαν...
¨δώστε μας λίγο χρόνο να ανορθωθούμε , μην μας κάνετε την αδικία που μας έκαναν οι ανταγωνιστές μας μετά τον 1ο Π.Π. με την απαίτηση υπέρογκων Επανορθώσεων που οδήγησαν στην εξαθλίωση και την άνοδο του Χίτλερ…
¨
Με ένα έξυπνο ¨προοδευτικό τρόπο και επιχείρημα ¨ οι πιο αντιδραστικοί Γερμανοί , οι πρώην τσιφλικάδες Γιούνκερς , αργότερα βιομήχανοι και σήμερα τραπεζίτες , απειλούσαν ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ – ΟΠΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ – πως ,¨μην μας ζορίζεται… με αποζημιώσεις , διότι μπορεί να ανέβει και κανένας Χίτλερ ¨ . Θα διαταραχθεί η ¨παγκόσμιος έννομος τάξη ¨ όπως δήλωσε η νομική εκπρόσωπος της Γερμανίας στην δίκη για τα θύματα της Ιταλίας και του Διστόμου .

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ¨Η ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ¨ - ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΩΘΗΚΑΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ … ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ….

Η ¨φτωχή και δυστυχισμένη Γερμανία που πληρώνει όλα τα κακά του κόσμου¨ .

Μ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ¨ΑΥΤΟΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ¨,
ο Γερμανικός οπορτουνισμός , η πολιτική απάτη , κρύβει και παραχαράσσει μια ιστορική αλήθεια με Γκεμπελικό τρόπο ( λέγε , λέγε το ψέμα μέχρι να γίνει αλήθεια… ).

Τις Επανορθώσεις για τον 1ο Π.Π. δεν τους τις ζήτησαν οι λαοί , αλλά οι ανταγωνιστές τους¨,
ο πόλεμος αυτός ήταν ¨ένδοιμπεριαλιστικός ¨ ( ανάμεσα στις άρχουσες τάξεις των διαφόρων μεγάλων χωρών που έσερναν μαζί και τους δορυφόρους τους , τα μικρά κράτη).

ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 2ο Π.Π. το αίτημα για ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ - ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ … ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ¨ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ¨ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ¨ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ¨ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑΣ …

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΗΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ – ΛΑΪΚΟΣ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ – ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ – ΤΟΝ ΦΥΛΕΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ .

Μετά την ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ξέσπασαν απελευθερωτικοί αγώνες σε όλο τον κόσμο. Τα κράτη του ΟΗΕ έγιναν από 40 περίπου 200 , αλλά αυτό δεν θα πει πως οι λαοί - όπως και η Ελλάδα μετά το 1832 - απελευθερώθηκαν πλήρως . Μια νέα αποικιοκρατία ξεκίνησε , χωρίς στρατούς , με τράπεζες , δάνεια , ¨ξένους συμβούλους¨ …

ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΕΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ …

Σήμερα πολλά κράτη και λαοί ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΠΟΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ … η οποία τους οδήγησε στην σημερινή τους ¨υποανάπτυξη¨ . ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ¨HEREROS¨ της Νότιο – Δυτικής Αφρικής που ήταν αποικία τους στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ – ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟΥ – ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ …

Ο Γερμανικός οπορτουνισμός αποκρύπτει σαν κρατικό μυστικό το γεγονός ότι η Γερμανία δεν έζησε στην διάρκεια της κατοχής της από το Συμμάχους , την Γερμανική κατοχή που έζησαν οι Έλληνες από την Γερμανία.

Στην διάρκεια της ¨κατοχής τους¨ πήραν Σχέδιο Μάρσαλ , τους ΧΑΡΙΣΑΜΕ – ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ - με την Συνθήκη του Λονδίνου, τα μισά τους δάνεια, και τους ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ 60 χρόνια χρονοδιάγραμμα, για να αποπληρώσουν τα υπόλοιπα με χαμηλότατους τόκους .
ΤΟΥΣ «ΑΝΑΒΑΛΑΜΕ» ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ¨ΑΝΟΡΘΩΘΟΥΝ ¨ - ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΑ…ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ¨ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΡΜΗ…¨ .

Τέρμα στο ψέμα και τους αναθεωρητές της ιστορίας

Γενικά ( από το 1871 αναθεωρεί η Γερμανία, την Συνθήκη των Βερσαλλιών την Συνθήκη του Πότσδαμ , την Νίκη των Λαών κατά του φασισμού τις διαπιστώσεις της Δίκης της Νυρεμβέργης για την έννοια του ¨επιθετικού πολέμου¨ και την μη - παραγραφή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας , τις γενοκτονίες … ). Που το πάει ;

ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ - ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ – ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ :

Ρ. Βάιτσεκερ , Αθήνα 28/ 6 / 1987 :
¨ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ μας δεν είναι επιχειρηματίας και ούτε μπορεί να ασκεί πιέσεις προς τους προσανατολισμούς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας . ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΡΟΛΟ –ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ –ΟΛΑ- ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ . Αυτή είναι η πολιτική μας …¨
( Ελεύθερος Τύπος , 29/6/1987 ).

Η μίλαγε ο πρόεδρος της Ζήμενς ή ο πρόεδρος μιας χώρας το ίδιο ήταν. ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ –ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ …

¨ Η Ελλάδα δέχτηκε τις συνέπειες του πολέμου , όπως ίσως καμία άλλη χώρα της Ευρώπης¨ ! (Δήλωση του υπουργού οικονομικών του Χίτλερ , W. FUNK , που δημοσιεύτηκε ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ , το 1944 , στο περιοδικό του τότε Γερμανό-Ελληνικού Οικονομικού Επιμελητηρίου ¨ DEUTSCHGRIECHISCHE WIRTSCHAFTSNACHRICHTEN¨ και την έχει μνημονεύσει ο αείμνηστος καθηγητής Άγγελος Αγγελόπουλος ).

Άμεσος συμψηφισμός των χρεών της Ελλάδας προς την Γερμανία – με μέρος αυτών που οφείλει για τις Πολεμικές Επανορθώσεις προς το Δημόσιο , τα εξαναγκαστικά δάνεια της Τ.τ, Ε. προς το Γ΄ Ράιχ και του γερμανικού παθητικού στο επίσημο διακρατικό Ελληνό-Γερμανικό – Συμψηφιστικό Εμπόριο 1936-1945 ( Κλήρινγκ ).

ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ – ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ –ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΟ ¨ΜΝΗΜΟΝΙΟ¨ που ¨ορίζει¨ πως τα τοκογλυφικά δάνεια που παίρνουμε στα πλαίσια του ¨πακέτου στήριξης ¨, ΔΕΝ μπορούμε να τα συμψηφίσουμε με ¨δικές μας προηγούμενες απαιτήσεις προς τους δανειστές ¨ ( ¨Έλληνας¨ υπέγραψε αυτή την διάταξη ¨ ).

Προσφυγή της Ελλάδας – τώρα – κατά της Γερμανίας στο Δ.Δ. της Χάγης με αίτημα να αναγνωριστεί και de jure η ¨Συνθήκη των 4+2 για την Γερμανική Ενοποίηση¨ αυτό που de facto είναι – ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ –ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β΄Π.Π. Γεγονός που την υποχρεώνει , σύμφωνα με την Συνθήκη του Λονδίνου (1953 ), να προσέλθει άμεσα στις διαπραγματεύσεις για τον οριστικό διακανονισμό ( εξόφληση ) των Γερμανικών Επανορθώσεων .

Το αίτημα για τις Γερμανικές Επανορθώσεις σε όλα τα προγράμματα των Οργανώσεων και Κινήσεων Πολιτών

Καμία ψήφος σε κόμμα που δεν θα το έχει στο ¨προεκλογικό του πρόγραμμα¨- σε προτεραιότητα αυτό το αίτημα.

Ο Χ Ι στα νέα στρατεύματα ¨Γερμανών συμβούλων – τεχνοκρατών¨ (επι το γερμανικότεον ΓΚΑΟΥΛΑΙΤΕΡ).

Φτάνει πια , ¨ η χρηστή διοίκηση ¨ μας έμαθαν αρκετά οι Γερμανοί ¨εμπειρογνώμονες¨ στην διάρκεια της πρώτης Γερμανικής κατοχής , στη Βαυαροκρατία ( Αντιβασιλεία , Αρμανσμπεργκ , Μάουερ ) και οι ¨τεχνοκράτες επί των δημοσιοοικονομικών ¨ Χέρμαν Νόϋμπάχερ ( πρώην δήμαρχος της Βιέννης ) , Πάουλ Χαν και Νέστλε που εγκατέστησε ο Χίτλερ στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδας στην διάρκειατης 2ης Γερμανικής κατοχής. Και μας αποτελείωσαν .
Η Ελλάδα μαζί με τους 500.000 ανθρώπους έχασε το Εθνικό Εισόδημα 120 χρόνων (με βάση αυτό του 1938 )!

ΟΧΙ , φτάνει πια η¨ χρηστή διοίκηση ¨ που μας έμαθε η μεταπολεμική ¨Δημοκρατική Γερμανία¨ ( του Αντενάουερ με όλους τους ¨μεσαίους¨ συμβούλους του Χίτλερ στον κρατικό της μηχανισμό ), με τους ¨λαδιάρηδες¨ ( SCHMIERER ) της SIEMENSMANH.W.D. – HOCHTIEF .

Η ¨ χρηστή διοίκηση ¨ που 61 χρόνια μετά από το 1950 λαδώνει για ¨απευθείας αναθέσεις¨ και υπερκοστολογημένα έργα.
Η ¨ χρηστή διοίκηση ¨ που μας έβαλε στην Νέα -Γερμανική Τελωνειακή Ένωση, την ΕΟΚ-Ε.Ε., για να διαλυθεί η πρωτογενής και δευτερογενής μας παραγωγή και να εκτιναχθεί μετά το 1980 στα ύψη το Έλλειμμα στο Ελληνό-Γερμανικό Εμπορικό Ισοζύγιο - σε βάρος της Ελλάδας βέβαια - για να...μπορούμε ψωνίζουμε από τα Lidl , το Praktiker, το METRO

ΤΕΡΜΑ – ΕΩΣ ΕΔΩ
Ο Νέος Έπαρχος μας ( GAULEITER ), κ. ΡΑΙΧενμπάχ , ζήτησε η Ελλάδα πριν πάρει την 6η δόση του πακέτου ¨αντι- στήριξης ¨, να εξοφλήσει ¨πρωτίστως¨ τους γερμανούς προμηθευτές γερασμένων οπλικών συστημάτων και των υποβρυχίων που... γέρνουν ...

Πρώτα αυτά που χρωστάτε κ. ΡΑΙΧενμπάχ και παλαιέ ¨ διεθνιστή¨ - αγωνιστή κατά της δικτατορίας ( τι ντροπή ) κ. Γλυνέ ( σύμβουλος – σύνδεσμος του πρωθυπουργού της ¨Ελλάδας¨ με την Τρόϊκα και τους Γερμανούς ) .

Πρωτίστως θα λέγαμε , όπως και παλιά με το γνωστό άσμα , ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να πάρει την εξουσία στα χέρια του και ¨ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΑΚΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΥΑΡΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ¨ , ο οποίος υποχρεώθηκε το 1843 να δώσει ΣΥΝΤΑΓΜΑ μετά από μια Λαϊκό-Στρατιωτική Επανάσταση ( των Καλλέργη – Μακρυγιάννη ).

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ !

ΑΙΜΟΒΟΡΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ – ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !


Άρθρο της ¨FAZ¨ , Ναυαρχίδας του γερμανικού τύπου , εκφραστή του Γερμανικού Βιομηχανικού ( όπου καθοριστικό ρόλο παίζει η Πολεμική Βιομηχανία), Τραπεζιτικού και Χρηματιστηριακού Συμπλέγματος , στο οποίο «αναγνωρίζεται», πως για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων και για να κατασταλούν οι σημερινές λαϊκές και εργατικές αντιστάσεις απαιτείται πολιτική ¨τελική λύση ¨, απαιτείται πολιτικός ο οποίος θα πρέπει, κατά την γνωστή ρήση του γερμανού σοσιαλδημοκράτη υπουργού των εσωτερικών NOSKE, να γίνει «αιμοβόρος σκύλος» „Einer muss der Bluthund werden.“.


Του NOSKE ο οποίος έμεινε στην ιστορία και έλαβε το "τιμητικό"!!! όνομα του χασάπη – αιμοβόρικου σκυλιού ( BLUTHUND ), ακριβώς για την βάρβαρη καταστολή του γερμανικού εργατικού κινήματος και την δολοφονία των ηγετών του. ......Αλλάζει η Γερμανική άρχουσα τάξη ;

Για την φρικτή αλήθεια αυτής της προτροπής προς τους ¨Έλληνες σοσιαλδημοκράτες¨ ( αναφέρεται ιδιαίτερα στον κ. Βενιζέλο , διότι ο Γ. Παπανδρέου τους φαντάζει ¨κουρασμένος¨ ) διαβάστε εδώ :http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/griechenland-bluthundqualitaeten-fuer-die-bruchlandung-11370635.html

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ¨ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ¨ -ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ : ¨ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ¨

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΕΑ ¨ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ

.
http://istrilatis.blogspot.com

Έκαψαν τη ναζιστική σημαία μπροστά στη Γερμανική Πρεσβεία

Έκαψαν τη ναζιστική σημαία μπροστά στη Γερμανική Πρεσβεία


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία στην οδό Λουκιανού, στο Κολωνάκι, διοργάνωσαν τα μέλη του κινήματος «Πόρτα- Πόρτα» την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 19.00 το απόγευμα.
Ακολουθεί κείμενο του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, συντονιστή της Κίνησης, στο οποίο περιγράφει αναλυτικά τι συνέβη:


Το δρώμενο μπροστά στην Γερμανική Πρεσβεία πέτυχε.
Μια υπέροχη βραδιά με πολύ χειροκρότημα, ενθουσιασμό και πίστη ότι δεν θα δεχτεί ο Ελληνικός Λαός την δεύτερη Γερμανική κατοχή που μας ετοιμάζουν.
Τα ΜΑΤ είχαν κλείσει τούς δρόμους. Τους ρώτησα αν ντρέπονται. Μείνανε ακίνητοι, εξευτελισμένοι για έναν άθλιο μισθό.
Τελείωσε το δρώμενο και δεν έφευγε ο κόσμος. Μείναμε πολύ ώρα μετά το τέλος να συζητάμε και να λέμε συνθήματα.
Τελειώσαμε καίγοντας την ναζιστική σημαία, αφού πρώτα ο Χίτλερ, που τον ερμήνευσε υπέροχα ο Τάκης Λουκάτος, χόρεψε με την Μέρκελ που την ζωντάνεψε η ηθοποιός Άντζελα Σακελλαρίου. Τους συνόδευε με το ακορντεόν ο Δημήτρης Ζιάκας.
Αρχίσαμε με τον Γερμανό στρατιώτη (Βαγγέλης Πυρίνης) που σκότωσε την χήρα από το Δίστομο (Πολίνα Γκιωνάκη) τον μικρό γιο της (Δημητράκης Κολλάτος) και τον ιερέα (Θέμης Σακελλαρίου). Ο κόσμος συγκινήθηκε, θύμωσε και φώναζε ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Και οι τέσσερις ηθοποιοί στο δύσκολο χώρο, με την σκιά των ΜΑΤ να πέφτει πάνω τους, κάνανε δυνατές ερμηνείας. Ζωντάνεψαν στιγμές που μας απογορεύουν να σκεπτόμαστε . Θέλουν να ξεχάσουμε. Οι κυβερνώντες ξέρουν ότι ένας λαός που δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον.
Τα τραγούδια που είπε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Νίκη Φραγκούλη με την μουσική συνοδεία του μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Αυγέρη μας δώσανε δύναμη και αναπτέρωσαν το ηθικό μας. »Η Ελλάδα δεν πεθαίνει», φωνάζαμε. Ενστικτωδώς τα ΜΑΤ έκαναν πίσω κι άνοιξαν τον χώρο. Ίσως κάποιοι να ντραπήκανε. Ο ποιητής Αιμίλιος Έδεν , ο φίλος Μενέλαος με την τρομερή φωνή δώσανε με την δύναμη του λόγου, έκφραση στον θυμό μας αλλά και στην πίστη για την δύναμη της χώρας μας .
Τι κρίμα που τα δουλοπρεπή ανθρωπάκια της Βουλής δεν ήταν παρόντες. Από τήν Γερμανική Πρεσβεία πάντως είχαν έρθει νά »καταγράψουν». Ευτυχώς δεν τούς αντιλήφθηκε ο κόσμος !!
Χειροκροτήθηκαν οι ηθοποιοί Δήμητρα Χαριτοπούλου και Σπύρος Ξένος στους αντιπαθητικούς ρόλους δυο Γερμανών πού «αγοράζουν» την Ελλάδα. Τούς χειροκρότησε ο κόσμος αλλά τούς έβριζε και τους γιουχάριζε συνάμα. Δεν είναι μικρή επιτυχία αυτό.
Ήταν μαζί μας πολλά παλιά μέλη, πρωτεργάτες του Πόρτα-Πόρτα αλλά και πολλά καινούργιοι. Τους καλωσορίζουμε.
Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο γραφείο του Βενιζέλου στο Υπουργείο Οικονομικών που μας περιμένει. Θέλει τα λεφτά μας. Θα πάμε να τά δώσουμε με τόν τρόπο που εμείς θα διαλέξουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: