Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Eπιδρομή και συλλήψεις στα γραφεία S&P και Moody's στην Ιταλία

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ  ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΟΥ...ΛΟ
Στις σοβαρές χώρες, όταν θίγεται η ίδια η κ
Στις σοβαρές χώρες, όταν θίγεται η ίδια η κρατική υπόσταση δεν κραυγάζουν ότι "Απωλέσαμε την εθνική μας κυριαρχία", αλλά δρούν ενεργητικά για να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση επ'αυτού: Έφοδο στα γραφεία
των οίκων αξιολόγησης Standard and Poor’s και Moody’s στη Ρώμη πραγματοποίησαν οι ιταλικές Αρχές μετά τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν σε καταναλωτικές οργανώσεις για την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Όπως ανέφερε εισαγγελέας μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο, οι πρόσφατες εκθέσεις των οίκων και οι αξιολογήσεις τους συνιστούν αποτυχημένες εκτιμήσεις σχετικά με την οικονομία της χώρας.

Οι δικαστικές Αρχές ανέφεραν ακόμη ότι κατέσχεσαν έγγραφα. Ακόμη, ερευνώνται οι δραστηριότητες τριών στελεχών της S&P και ενός από τη Moody’s.

Τις καταγγελίες είχαν διατυπώσει στα αρμόδια όργανα καταναλωτές που υποστήριξαν ότι οι αρνητικές και απαισιόδοξες εκτιμήσεις των οίκων προκάλεσαν την μεγάλη μείωση της τιμής των μετοχών.

«Έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία», δήλωσε για τους οίκους επικεφαλής καταναλωτικής οργάνωσης

Από την πλευρά της η S&P μιλά για αβάσιμες κατηγορίες, ενώ η Moody’s επισημαίνει ότι συνεργάζεται με τις Αρχές.

Η Ιταλία έχει βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο κερδοσκοπικών πιέσεων που έχουν οδηγήσει στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού, ενώ έχουν καταβαραθρώσει το Χρηματιστήριο του Μιλάνου.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το πείραμα είναι ενδιαφέρον. Πρώτοι φορά οι διεθνείς οίκοι βρίσκονται ενώπιον μιας τέτοιας άμεσης αντίδρασης...ρατική υπόσταση δεν κραυγάζουν έσαμε την εθνική μας κυριαρχία", αλλά δρούν εργητικά για να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση επ'αυτού: Έφοδο στα γραφεία των οίκων αξιολόγησης Standard and Poor’s και Moody’s στη Ρώμη πραγματοποίησαν οι ιταλικές Αρχές μετά τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν σε καταναλωτικές οργανώσεις για την αναταραχή σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: