Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

"Μια γενιά Ελλήνων θα χαθεί για να επιστραφούν τα δάνεια"!


Μια ολόκληρη ελληνική γενιά θα καταστραφεί από την πιστωτική κρίση που μας έριξε τον χειμώνα του 2010 η τότε κυβέρνηση! Ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ πρόβλεψε ότι "Η Ελλάδα θα χρειαστεί
15 χρόνια για να βγει από την κρίση στην καλύτερη περίπτωση. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να επιλύσει τα προβλήματα χρέους απ’ ό, τι ορισμένοι στην Ευρώπη παραδέχονται. Δεν είναι κάτι που θα επιλυθεί σε περίοδο τριών μηνών αλλά μέσα στα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια" δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Γουλφ, σε συνέντευξη του.

Να σημειώσουμε ότι η Αργεντινή που βάρεσε ολοκληρωτικό "κανόνι" με ανεξέλεγκτη πτώχευση, κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να σταθεί στα πόδια της και να γυρίσει σε θετική ρυθμό ανάπτυξης μετά από καταστροφή ελέω ΔΝΤ της οικονομίας της. Απλώς δεν πλήρωσε άμεσα όλα τα δάνειά της στο ΔΝΤ και στους πιστωτές τους.

Τώρα οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι για να κατοχυρώσουν τα κέρδη των τραπεζών τους θέλουν να καταστρέψουν και να απομηζύσουν τη χώρα για 15 χρόνια. Και όλα αυτά με δεδομένο ότι έχουν ανευρεθεί επιβεβαιωμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπερ-επαρκούν όχι απλώς για να μας βγάλουν σύντομα από την κρίση, αλλά και για να μας επιστρέψουν σε δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης μέσα σε ένα ορίζοντα τριετίας.

Δεν θα εντυπωσιαστούμε λοιπόν καθόλου, είτε να αρπάξουν οι ξένοι από τις κυβερνήσεις τύπου "Κουίσλινγκ" ολόκληρο τον ορυκτό πλούτο της χώρας είτε να "σφραγίσουν τα πηγάδια και τα κοιτάσματα, όπως έγινε στο παρελθόν, για να τα καρατήσουν αυτοί ως ενεργειακή εφεδρεία με την έγκριση και την ανοχή μειοδοτικών κυβερνήσεων.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση των κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρωί της Δευτέρας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές από την Ε.Ε. που δεν κατονομάζει.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συζητήσουν τις προσπάθειες για το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας αλλά και τις αυξανόμενες ανησυχίες για τις πιέσεις των αγορών προς την Ιταλία, αναφέρει το πρακτορείο.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ζώνης του ευρώ επιβεβαίωσε εξάλλου στο Dow Jones Newswires ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συγκάλεσε τη συνάντηση αν και επισήμανε ότι δεν θα την χαρακτήριζε "έκτακτη σύσκεψη".

"Υπάρχουν διάφορες αμφιβολίες και ανησυχίες όσον αφορά την πρόοδο στο δεύτερο πακέτο βοήθειας [για την Ελλάδα], κυρίως λόγω της μικρή προόδου που έχει σημειωθεί στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα", δήλωσε στο πρακτορείο ο αξιωματούχος. "Δεν κινείται με τους επιθυμητούς ρυθμούς".
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: