Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Δεν είναι το φορτίο που σε συνθλίβει. Είναι ο τρόπος που το κουβαλάς

Προεδρικό Μέγαρο: Σκηνικό μελοδράματος

Γράφει οΘύμιος Παπανικολάου
"Ρεσάλτο"
Η σημερινή σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν μια κακότεχνη, μελοδραματική παράσταση για τις «δραματικές» στιγμές που ζει η Ελλάδα.
Όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε για να δραματοποιήσει το πολιτικό κλίμα προς την κατεύθυνση των λύσεων που έχουν αποφασιστεί από τους πραγματικούς κυβερνήτες: Διεθνείς και ντόπιοι «νταβάδες».

Καμία καθαρή «συναινετική λύση», σε τυπικό επίπεδο (σε ουσιαστικό υπάρχει) δεν θα μπορούσε να υπάρξει και να διατυπωθεί από μια τέτοια σύσκεψη…

Ήδη τα κόμματα μέχρι χθες ακόμα διατύπωναν καθαρά την άρνησή τους πάνω στην αποδοχή αυτής της πολιτικής.

Προχθές είχε στηθεί ένα παρόμοια θέατρο με τις πρωθυπουργικές επαφές των αρχηγών των κομμάτων…

Προς τι λοιπόν το καινούργιο θέατρο, με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Το ζήτημα είναι απλό: Το σημερινό θέατρο στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε για να κλιμακώσει το μελόδραμα της «έκτακτης ανάγκης» και να φορτίσει, ακόμα πιο εκβιαστικά το πολιτικό κλίμα.

Δόθηκε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ μια παράσταση ελληνικού μελοδράματος, παράσταση η οποία θα... διευκολύνει και θα προωθήσει, την τυπική φόρμα της συναίνεσης. Δηλαδή τις άμεσες πολιτικές λύσεις που έχουν προαποφασιστεί από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας: Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή τίποτα «μεικτά» συναινετικά σχήματα (πολιτικών και προσωπικοτήτων).

Οι ηθοποιοί του μελοδράματος επιχείρησαν να δώσουν και στα πρόσωπά τους το ανάλογο ύφος.

Αυτό αποτυπώθηκε καθαρότερα στον κλόουν της παράστασης, τον Καρατζαφέρη. Μας εμφανίστηκε «τσακισμένος» από την «αγωνία» και τον «πόνο» για την Ελλάδα και μίλησε, σαν Μάρθα Βούρτση, για τους «κακούς» που δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες τους!!!

Τέτοιοι καραγκιόζηδες κοσμούν το πολιτικό μας τοπίο.

Η δε Παπαρήγα μας μίλησε γενικά για τον καπιταλισμό των Μονοπωλίων, τα αρπακτικά της ΕΕ κ.λπ…

Αυτό που δεν μας είπε ήταν: ΓΙΑΤΙ συμμετείχε στο μελόδραμα;

Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ για να μας πει μετά ότι δεν συναινεί στον καπιταλισμό των μονοπωλίων!!!

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τις προεδρικές διαδικασίες της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ (και μάλιστα στη δραματοποίηση τους), και κατόπιν μας λέει ότι ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί!!!!

Μα, τόσο ηλίθιο περνάνε τον ελληνικό λαό;

Η σημερινή παράσταση στο Προεδρικό Μέγαρο ένα και μόνο στόχο είχε: Να νομιμοποιήσει τις καθεστωτικές διαδικασίες της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ και να δώσει σε αυτές δραματικό τόνο, τον τόνο της «έκτακτης ανάγκης», «ότι χανόμαστε αν δε βρεθεί λύση»!!!

Τη λύση την έχουν στα συρτάρια τους…

Απλώς προλειαίνουν το έδαφος και φορτίζουν αποπνιχτικά το κλίμα για να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ με όσο λιγότερους κραδασμούς.

Αυτό το έδαφος καλλιεργούν και τα δήθεν «αριστερά» κόμματα
 http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/05/blog-post_8532.html#more
Η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δεν ήταν ασφαλώς μια πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε είχε τον χαρακτήρα μιας "εθνικής πρόσκλησης" υπο το πρίσμα κάποιου ακραίου για την χώρα κινδύνου.

Επρόκειτο για μια καλοστημένη απο την "κομαντατούρα" θεατρική παράσταση η οποία είχε ως σκοπό να ολοκληρώσει με "θεσμικό" τρόπο την ψυχολογική προετοιμασία του ελληνικού λαού, ώστε μεθαύριο να δεχτεί μια κυβέρνηση "εθνικής συνείδησης" η οποία θα προκύψει είτε μέσω μιας ευλογημένης απο τον πρόεδρο "συνταγματικής εκτροπής " , είτε μέσω ενός πονηρού "ανασχηματισμού" που θα ενορχηστρώσει ο σημερινός κατοχικός πρωθυπουργός.
Η "Κλασσικοπερίπτωση" και το "Ρεσάλτο", εδώ και μήνες μιλούσαν για αυτά τα σχέδια και προειδοποιούσαν τους αναγνώστες ,ότι αργά ή γρήγορα οι προκατασκευασμένοι και αμερικανοκινούμενοι "επαναστάτες του βελούδου", θα είναι η "κουβέρτα" με την οποία θα σκεπάσουν την αφόρητη πλέον μπόχα που βγαίνει απο τα σπλάχνα του πολιτικού συστήματος το οποίο δήθεν καταγγέλουν.
Σε λίγες ώρες ή το πολύ ημέρες , οι σπίθες , οι οργισμένοι ακαδημαϊκοί και κάμποσοι άλλοι όψιμοι "συνοδοιπόροι" της λαϊκής αγανάκτησης θα μετονομαστούν σε "προσωπικότητες" και θα σχηματίσουν την "αριστίνδην" οικουνενική κυβέρνηση "εθνικής συνείδησης" η οποία θα αναλάβει και την εκτέλεση του τελικού σχεδίου κατάληψης της πατρίδας μας απο τις δυνάμεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Σήμερα, ΟΛΑ τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχασαν άπαξ και δια παντός το άλλοθι πως δήθεν αγωνίζονται και παλεύουν, το καθένα απο το δικό του ιδεολογικό "μετερίζι", για το καλό της πατρίδας και του Ελληνικού λαού.Το έχασαν και το άλλοθι και το πρόσχημα , όχι γιατί συμφώνησαν με τις γνωστές αμερικανοευρωπαϊκής κατασκευής βόμβες κρότου - λάμψης του ΓΑΠ, αλλά διότι δέχτηκαν να παίξουν σε αυτήν την καλοστημένη και επικίνδυνη για τον λαό και την Δημοκρατία θεατρική παράσταση.

Αν είχαν έστω και κατ΄ελάχιστο αίσθηση της ευθύνης, θα έλεγαν ένα ηχηρό ΟΧΙ σε αυτήν την κατ΄ευφημισμόν πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα καλούσαν τον Ελληνικό λαό να προστατεύσει το δημοκρατικό πολίτευμα όπως όρίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
Όχι με κατσαρόλες, μπύρες , σουβλάκια και μεταλλαγμένες ψευτοαριστερές συζητήσεις που απλώς εκτονώνουν , αλλά με αγωνιστικό - πατριωτικό φρόνημα αντάξιο του Μακρυγιάννη και εκείνων των Ελλήνων που ξεσηκώθηκαν και τότε εναντίον των ίδιων εχθρών.

Αύριο ποιός απο όλους αυτούς θα μπορέσει να μιλήσει στο αγανακτισμένο πλήθος;

Ποιός θα τους πεί πως ο εχθρός , μας έχει περικυκλώσει και με σατανικό τρόπο προσπαθεί να διαχειριστεί την οργή και την αγανάκτησή μας;

Ποιός απο δαύτους θα μας πεί ότι μέσα και έξω απο την βουλή οι πράκτορες της Νέας Τάξης Πραγμάτων κάνουν ότι περνά απο το χέρι τους προκειμένου οι σπίθες να μην γίνουν φλόγες;

Όχι να μην φύγουμε απο το Σύνταγμα και απο τις άλλες πλατείες.

Οι χιλιάδες να γίνουν εκατομμύρια όχι απλώς αγανακτισμένων, αλλά αποφασισμένων πολιτών, που θα ξεσηκωθούν σαν Έλληνες και όχι σαν παίκτες κάποιου reality show.

Αυτό το λαϊκό κύμα να μην τους αφήσουμε να το μετατρέψουν σε χαλαρωτικό υδρομασάζ του "αντιεξουσιαστή" Παπανδρέου και των συνοδοιπόρων του στη Βουλή , στον ΣΕΒ και αλλού.

Οι φωνές διαμαρτυρίας να γίνουν βροντερά πολιτικά αιτήματα με συγκεκριμένη πατριωτική στόχευση και όχι φωνές απελπισίας που εκλιπαρούν για 4μηνη , 6μηνη ή 12 μηνη παράταση της μιζέριας τους.

Τότε και μόνο τότε το λαϊκό κύμα που ήδη σχηματίζεται στις πλατείες, θα γίνει το τσουνάμι που θα καθαρίσει επιτέλους αυτόν τον τόπο που κάποιοι μετέτρεψαν σε σταύλο και τον γέμισαν με την κοπριά τους.

Το "ΟΧΙ" θα το πούμε καθαρό μόνο όταν φτύσουμε απο το στομα μας τα βότσαλα και τις "καραμέλες" που μας μοίρασαν οι εντός και κετός της βουλής γυρολόγοι και πραματευταδες της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: